Enneagram_integration

Enneagrammet er en beskrivelse av menneskers dype og ubevisste motivasjon for å gjøre det de gjør. Det beskriver ni personlighetstyper og deres tankemønster. Modellen avdekker årsakene for de store utfordringene vi står overfor og vi lærer å se mønstrene bak problemene.

Selv fikk jeg fullstendig hakeslepp da jeg leste min første enneagrambok. Her står jo mine innerste tanker og føleser beskrevet. Ting jeg hadde grublet på i mange år, stod beskrevet svart på hvitt. Det var rett og slett spookey.

Det var også ekstremt lærerikt å lese om de andre personlighetstypene. Da forstod jeg plutselig hvorfor ting hadde skjedd og hvorfor folk hadde reagert som de gjorde.

Klikk her, så finner du en test som bygger på spørsmål i boka Enneagrammets visdom av Don Richard Riso & Russ Hudson.

Søylene indikerer hvilken typer du er, for å være helt sikker (spesielt hvis du scorer jevnt), trenger du å gå dypere for kartlegge dine drivkrefter.

[images style=»0″ image=»http%3A%2F%2Fteialeret.no%2Fwp-content%2Fuploads%2F2014%2F10%2Fbanner.jpg» width=»468″ link_url=»http%3A%2F%2Fteialeret.no%2Fselvkritisk» new_window=»Y» align=»center» top_margin=»0″ full_width=»Y»]

Det er morsomt hvis du vil dele dine erfaringer med enneagrammet i kommentarfeltet under.

Mitt håp er at du skal forstå at det er mulig å skape seg et bedre liv ved å endre måten du snakker til deg selv på.

Trine Teialeret

  • De som svarer veldig jevnt på hele skalaen kan også være niere. Nieren kjenner seg ofte igjen i alle andre enn seg selv, og svarene bærer preg av det – ved at man er "alle eller ingen". Men det er heller ikke noe fasitsvar… måtte dybdeintervjuet i så fall, da…

  • Du er i alle fall ikke ingen ting 🙂 og du er deg selv. Det kan være flere grunner til at ingen scorer veldig mye høyere enn andre. For det første kan det være at du har brukt en liten del av skalaen, feks mange tall fra 2-4. For det andre kan det være at du tolker spørsmålene snevert, eller har andre tolkninger av et begrep som tålmodig eller diplomatisk i forhold til typene. For det tredje kan det være at du er en utrolig balansert type. Noen ganger trenger personen å se nærmere på drivkreftene, det de kaller dødssynder og essens, til de ulike typene. Da kan det være lettere å kjenne seg igjen. Det har jeg ikke skrevet noe om, jeg har bare skrapet helt overflatisk i de ulike typene. I tillegg skal du kjenne deg igjen veldig i tre av typene. Hvis du ser på figuren, så er det noen piler der. Du skal gjenne deg igjen i overgangen mellom tre typer, feks hvis du er en 3-er, vil du kjenne deg igjen i 6 og 9. Hvis du er en 7-er, vil du kjenne deg igjen i 1 og 5 osv.

    Jeg vet ikke om svaret økte forståelsen?

  • Interessant:) leste først hva hver enkelt var og syntes ikke jeg var veldig typisk noe. Tok derfor testen og alle søylene er så å si helt like…Er jeg ingenting eller alt da?:)

  • Enneagrammet er noe av det mest facinerende jeg vet om. Jeg fikk sjokk første gangen jeg lese om de ulike typene, kunne ikke tro beskrivelsen som stod om meg selv. Så ble jeg litt sur, fordi her var det I detalj beskrevet ting jeg hadde brukt mange år på å finne ut av. Så ble jeg entusiastisk!

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >