Ofte er råd om stressreduserende tiltak knyttet til planlegging og tidsstyring. Bli flinkere til å planlegge aktiviteter, ta i bruk et nytt og fantastisk tidsplanleggingssystem og lag todo-lister. Bli flinkere til å prioritere. Adresserer disse rådene det virkelige problemet?

Dette er råd som har fokus på de YTRE sidene ved stressfølelsen. Her skal du få vite hvorfor det er like viktig å se på det som foregår på innsida, mellom ørene. Vi har alltid et mindset med oss og i mange sammenhenger er det vår største sabotør. Man overvinner ikke den sabotøren med en nytt timemanagersystem.

Hvordan oppfatter vi tid inn i oss?

Dette er ulikt fra person til person, derfor kreves idividuelle og generelle råd til hvordan man skal håndtere stress.

Man må stille seg spørsmål som:

Du kan se mer om dette i videoen.

Hvordan ser du på arbeidsbyrden?

Vi har alle ulike metaforer for arbeidsbyrde, derfor vil rådene om hva som fungerer være individuelle og ikke generelle.

Se video for mer om metaforenes betydning

Er metaforisk rødt flagg er når man stanger hodet i veggen eller er i ferd med å bli utbrent.

Hvordan selvbildet eskalerer stressnivået?

Mange har føler seg liten inni og prøver å være flink og fikse alt. Det er mulig å holde det gående i mange år ved å være god til å styre tiden sin, men det er ikke bærekraftig på lang sikt. Skal man bli kvitt stresset, trenger man å jobbe med eget selvbilde.

Når man ser på mindsettet og følelsene rundt det man må prestere og fikse, da kommer man nærmere reelle løsninger. Stresset reduseres.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.