Eventyreren – entusiasten – generalisten – idemakeren – vidunderbarnet – dilletanten

tall7

Beste sider:

Elsker gøy, spontan, oppfinnsom, produktiv, entusiastisk, rask, tillitsfull, sjarmerende, nysgjerrig

Verste sider:

Selvopptatt, impulsiv, ufokusert, opprørsk, udisiplinert, besittende, manisk. selvdestruktiv, rastløs

Tanke– og handlemåte:

Føler seg berettiget til kjærlighet og til at andre skal synes godt om dem. Forventer at prosjekter skal lykkes. Kjærlighet og arbeid skal være et eventyr. Ønsker å ha et fantastisk liv. Ønsker å unngå kontakt med alt som kan være ubehagelig eller smertefullt. Er opptatt av å planlegge og å få ideer og mindre opptatt av å få dem realisert. Kan smitte andre med sin entusiasme.

Du er muligens en eventyrer hvis du gjenkjenner følgende:

Du søker etter stimulering og nye interessante ting du kan foreta deg. Du lar deg ofte fascinere av mennesker, ting og opplevelser. Du sørger for å ha mange muligheter. Sørger for ikke å bli forpliktet kun til en mulighet. Du frykter at du skal bli begrenset. Hvis du får kontakt med dype eller smertefulle følelser, har du en tendens til å søke et behagelig alternativ og å flykte inn i å snakke, planlegge eller intellektualisere
Du bruker sjarmen som første forsvarsverk. Unngår konflikter ved å snakke deg ut av det og ved å finne smutthullene. Du liker å systematisere informasjon på en måte som gjør at det er muligheter og smutthull i enhver forpliktelse. Du har en formidabel evne til å finne forbindelser, paralleller og usedvanlige måter å sette sammen ting på

Typiske overbevisninger

Drømmer og planer er bedre enn virkeligheten. Jeg må for alt i verden unngå å kjede meg, da kan jeg risikere å få kontakt med noe ubehagelig. Det er ubehagelig å smertefullt å være tilstede i nuet. Livet er for kort til å tenke på det som er ubehagelig. Hvis det kun finnes en mulighet, føler jeg meg fanget. Hvis jeg forplikter meg, føler jeg meg låst fast og fanget. Prosedyrer og rutiner er kjedelige. Nye ting og mennesker er bedre enn kjente ting og mennesker.

 

Beskrivelsen gir en liten smakebit. For å få tak i dypben og dynamikken  i de ulike personlighetene, må du lese og gå på kurs. Jeg anbefaler disse bøkene:

Enneagrammet – din personlige utviklingsvej av Helene Kongsback Makani

Enneagrammets visdom av Don Richard Riso & Russ Hudson

The enneagram in love & work av Helene Palmer

Mitt håp er at du skal forstå at det er mulig å skape seg et bedre liv ved å endre måten du snakker til deg selv på.

Trine Teialeret

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>