Hvordan strekke til i jobben og komme i flytsonen?

Har du noen gang opplevd at du føler at du ikke strekker til i jobben, at du ikke har kompetanse, nødvendige verktøy eller gode strategier for å komme deg videre? Hvis du konstant føler det slik, er du i en kronisk stresssituasjon som i verste fall kan føre til utbrenthet. Kjemper du daglig i motvind?

flyttegning

Basert på Mihalyi Csikszentmihali & Norbert Bischof

For å avhjelpe situasjonen kan du enten gjøre noe med utfordringene dine, i verste fall skifte jobb. Eller du kan gjøre noe med ressursene dine, enten i form av etterutdanning eller du kan hente fram dine mentale ressurser. Du har dem, men du bruker dem ikke på en optimal måte. Hvordan ville det være for deg om du kunne bruke dine mentale ressurser på en bedre måte? Jo du ville komme i flytsonen. Høres ikke det bra ut? Eller kanskje du tenker at det er for godt til å være sant?

Ønsker du å komme i flytsonen? Alle har de ressursene vi trenger, men vi har aldri lært å bli bevisst eller å hente fram vårt beste på en optimal måte. Slik får du mer ut av dine indre ressurser. Du kan jo begynne med noe av dette:

  1. Snakk til deg selv på en hyggeligere måte. Har du en indre stemme som stadig forteller deg hvor håpløst alt er? Test hvordan det oppleves når du gir denne indre kritikeren en tullestemme, la den snakke som Donald Duck
  2. Bli flinkere til å prioritere. Det er viktig å prioritere hva du skal GJØRE. Så må du ikke glemme å prioritere hva du skal bruke negative krefter på. Har du en kollega som irriterer deg når dere sitter i et møte? Har du et barn som ikke rydder etter seg? Husk det er ditt valg om du skal la deg irritere eller ikke.

Hva er god flyt for deg? Jeg setter stor pris på at du deler i kommentarfeltet nedenfor.