Autoritetsproblem

Jeg har autoritetsproblemer og ønsker hjelp til å bli kvitt dem. Jeg er på randen av sammenbrudd hver gang sjefen min snakker til meg. Jeg får alltid en følelse av at jeg har gjort noe galt.

Hva kan jeg gjøre med dette? Det er fryktelig irriterende, og jeg blir så lei av å bli tråkket på av sjefen og andre ansatte. I tillegg føler jeg at jeg blir brukt, fordi jeg ikke klarer å si nei.

Det er virkelig irriterende å ha det slik, og jeg vet ikke hvordan jeg kan bli kvitt disse problemene. Håper inderlig du har noen forslag!

Svar:

Du er ikke alene, hvis det er noen trøst.

Det første spørsmålet å stille seg er: har dette noe med deg å gjøre eller har det noe med sjefen din å gjøre, eller handler det om begge deler?

Sannsynligvis handler dette først og fremst om at dere har helt ulike personlighetstyper og derfor vanskelig med å forstå hverandre. Hvis dere ikke har avklart forventningene deres til hverandre, skaper dette misforståelser, det er som om den ene snakker gresk og den andre russisk, altså noe komplisert. Du hører ordene som kommer, du forstår dem, men du greier ikke å skape mening av kommunikasjonen. Da er det ikke noens skyld, men det er like fullt ei utfordring.

Det er viktig å forstå at alle er forskjellige, tenker forskjellig, har forskjellig ballast på alle mulig måter. Å skaffe seg kunnskap om ulike måter å være menneske på, vil gjøre det lettere å respektere og anerkjenne andre – og ikke minst anerkjenne og respektere deg selv.

Du kan også gjøre mye selv. Ved å styrke selvfølelsen din, vil du også kunne mestre samtaler med sjefen og andre person på en mer naturlig måte. Du har også behov for å lære deg å sette grenser, noe som henger sammen med å sterk selvfølelse.

Akkurat denne typen situasjon vil jeg anbefale å jobbe med hvordan du mentalt ser deg selv sammen med andre mennesker. Du kan starte med å høre på denne gratis lydfila.

Hvordan komme seg ut av mindreverdighetskomplekset?